مشاوره خرید 09128189887
همه دسته بندی ها

راهنمای خرید کنتاکتور

تعداد نظرات: 0
تصویر شاخص مفاله راهنمای خرید کنتاکتور
دسته بندی: آموزش ,

  کنتاکتور یک وسیله الکتریکی است که به طور گسترده برای روشن و خاموش …

 

کنتاکتور یک وسیله الکتریکی است که به طور گسترده برای روشن و خاموش کردن مدارها استفاده می‌شود. به این ترتیب، کنتاکتورهای الکتریکی زیرمجموعه‌ای از کلیدهای الکترومغناطیسی هستند. چه فردی مبتدی باشید و تازه وارد دنیای الکتریسیته شده باشید، و چه یک برق‌کار حرفه‌ای باشید، راهنمای خرید کنتاکتور می‌تواند تفاوت قابل توجهی را در کارایی و ایمنی پروژه‌های شما ایجاد کند.  در این مقاله به صورت جامع به راهنمای خرید کنتاکتور و عوامل مؤثر بر آن می‌پردازیم.

عوامل کلیدی در انتخاب کنتاکتور

عوامل زیادی در انتخاب کنتاکتور مؤثر هستند. اولین مرحله برای انتخاب کنتاکتور این است که نیازسنجی کرده و تمامی ابعاد پروژه خود را مورد بررسی قرار دهید. این کار سبب می‌شود تا اشراف بیشتری روی نیازهای پروژه داشته باشید. کنتاکتورها در اندازه، ظرفیت و ولتاژهای متفاوتی وجود دارند. برای انتخاب کنتاکتور، عوامل زیر را مورد بررسی قرار دهید:

  • ارزیابی ظرفیت بار: ولتاژ نامی کنتاکتور باید با حداکثر ولتاژ مدار کنترل شده برابر باشد. به همین ترتیب، اطمینان حاصل کنید که جریان نامی بالاتر است. برای نگهداری تجهیزات با فرکانس بالا، مانند موتورها، یک کنتاکتور با درجه بالاتر انتخاب کنید تا از عملکرد کارآمد و افزایش عمر کنتاکتور اطمینان حاصل کنید.
  • انتخاب اندازه صحیح: اندازه کنتاکتور باید با پروژه شما منطبق باشد. رایج‌ترین اشتباه هنگام انتخاب کنتاکتور برای یک پروژه بزرگ، کوچک‌ شدن بیش از حد کنتاکتور است. انتخاب کنتاکتور با اندازه مناسب به شما کمک می‌کند تا با حداکثر بهره‌وری کار را انجام دهید.
  • درک ولتاژ سیم‌پیچ یا بوبین: ولتاژ سیم‌پیچ مورد نیاز موجب حرکت کنتاکت‌ها شده و باعث می‌شوند تا کنتاکت‌ها بسته شوند. برای اهداف ایمنی، هر چه ولتاژ سیم‌پیچ کمتر باشد، بهتر است. با این حال؛ ولتاژ سیم‌پیچ باید با ولتاژ شبکه ورودی مطابقت داشته باشد.
  • پیکربندی: کنتاکتور از کنتاکت‌های همیشه باز و همیشه بسته تشکیل شده است. بین کنتاکت‌های همیشه باز یا همیشه بسته، بر اساس نیازهای سیستم و مدار الکتریکی بهترین گزینه را انتخاب کنید.
  • محیط مناسب: محیطی که کنتاکتور در آن نصب می‌شود را در نظر بگیرد. اگر محیط خیلی کوچک است، حتماً کنتاکت متناسب با آن را انتخاب کنید. برای محافظت از کنتاکتور حتماً برای آن پوشش محافظ را قرار دهید تا در برابر گردوغبار، رطوبت و سایر عوامل خارجی آسیب نبیند و محافظت داشته باشد.
  • ویژگی‌های الکتریکی: یکی از مهم‌ترین فاکتورها برای راهنمای خرید کنتاکتور توجه به ویژگی‌های الکتریکی است. برای انتخاب کنتاکتور نیاز به بررسی جزئیات جریان، توان و ولتاژ ذکر شده موتور دارید.
  • منبع تغذیه: اکثر صنایع از منبع تغذیه 3 فاز 400-100 ولت استفاده می‌کنند، در حالی که در صنایع سنگین از منبع تغذیه 690 ولت استفاده می‌شود. جریان نامی کنتاکتور بسته به ولتاژ متفاوت است، بنابراین هنگام انتخاب کنتاکتور مهم است که مطمئن شوید، منبع تغذیه با نوع کنتاکتور تطابق دارد.
  • درجه حفاظت یا IP: قبل از خرید کنتاکتور، حتماً به درجه حفاظت یا IP توجه کنید. در صورتی که قرار است کنتاکتور در شرایط سخت محیطی نصب شود، حتماً بررسی کنید که درجه حفاظت کافی را داشته باشد.
  • انتخاب برند مناسب: خوشبختانه تنوع برندهای تولیدکننده کنتاکتور در بازار ایران زیاد است. شما برای خرید کنتاکتور گزینه‌های زیادی در دسترس دارید که بهتر است با توجه به بودجه خود، بهترین را انتخاب کنید. برندهای کنتاکتور عبارت‌اند از زیمنس، هیوندای، اشنایدر، ال اس و…
  • گارانتی معتبر: یکی از نکات مهم برای راهنمای خرید کنتاکتور، توجه به گارانتی معتبر از نمایندگی است. حتماً خرید خود را از طریق نمایندگی رسمی انجام دهید، تا مشمول دریافت خدمات پس از فروش و گارانتی شوید. گارانتی معتبر به شما کمک می‌کند تا بدون دغدغه از خراب شدن کالا، بتوانید با خیالی آسوده از کنتاکتور استفاده کنید.

جدول انتخاب کنتاکتور برای موتور

جدول انتخاب کنتاکتور برای موتور

یکی از بهترین راه‌ها برای راهنمای خرید کنتاکتور، توجه به جدول است. جدول انتخاب کنتاکتور برای موتور به شما کمک می‌کند تا بر اساس ولتاژ و جریان فیوز، بهترین کنتاکتور برای موتور را انتخاب کنید. با توجه به اینکه دو شبکه برق مستقیم و متناوب وجود دارد؛ برای تطابق باید جریان فیوز را با جریان کنتاکتور تطبیق دهید. همچنین در نظر داشته باشید که جریان کنتاکتور باید حداقل 1.25 برابر جریان فیوز باشد. از طرفی برای موتورهای با توان بالا، باید از کنتاکتورهای با قدرت قطع و وصل بالا استفاده کرد. البته این جدول فقط برای راهنمایی شما است و برای انتخاب دقیق کنتاکتور باید به کاتالوگ سازنده موتور و کنتاکتور مراجعه کنید. جدول انتخاب کنتاکتور برای موتور به شرح زیر است.

ولتاژ موتور (ولتاژ) جریان فیوز (آمپر) جریان کنتاکتور (آمپر) سایز قاب کنتاکتور
220 ولت AC 1 2.5 S00
220 ولت AC 2 4 S0
220 ولت AC 3 6 S1
220 ولت AC 4 9 S2
380 ولت AC 1 1.6 S00
380 ولت AC 2 3.2 S0
380 ولت AC 3 4.8 S1
380 ولت AC 4 6.4 S2

جدول انتخاب کنتاکتور زیمنس

برند زیمنس، یکی از برندهای معتبر تولیدکننده تجهیزات اتوماسیون و الکتریکی است. کنتاکتور این برند از کیفیت ساخت بالایی برخوردار بوده و تمامی استانداردهای بین‌المللی را داراست. یکی از بهترین راه‌ها برای افزایش اطلاعات قبل از خرید، توجه به جدول انتخاب کنتاکتور زیمنس است. در این جدول، اطلاعات مفیدی پیرامون مدل، توان، جریان، تعداد کنتاکت‌ها و اندازه کنتاکتور گنجانده شده است.

مدل توان (کیلووات) جریان (آمپر) تعداد کنتاکت‌ها اندازه قاب
3RT1016-1AP00 0.16 2.5 1NO + 1NC S00
3RT1026-1AP00 0.25 4 1NO + 1NC S0
3RT1046-1AP00 0.4 6 1NO + 1NC S1
3RT1066-1AP00 0.6 9 1NO + 1NC S2
3RT2016-1AP00 1.1 16 3NO + 1NC S0
3RT2026-1AP00 1.6 25 3NO + 1NC S1
3RT2046-1AP00 2.2 32 3NO + 1NC S2
3RT2066-1AP00 3 40 3NO + 1NC S3

نصب و نگهداری صحیح از کنتاکتور

قبل از نصب کنتاکتور، دستورالعمل‌های سازنده را به دقت بخوانید و مطمئن شوید که همه اتصالات ایمن و مطابق با نمودار سیم‌کشی شده‌اند. برای نصب کنتاکتور حتماً ابتدا فیوز اصلی را قطع کنید تا خطر برق گرفتگی کاهش یابد. تمامی اتصالات و مراحل نصب باید توسط تکنیسین فنی متخصص انجام شود تا از بروز هرگونه حادثه‌ای جلوگیری شود.

 کنتاکتور را به طور مرتب از نظر علائم آسیب، گرم شدن بیش از حد، ذوب شدن و یا سوراخ شدن بررسی کنید و در صورت لزوم برای جلوگیری از خرابی‌ کنتاکتور، آن را تعویض نمایید. به صورت دوره‌ای بازرسی نهایی کنتاکتور را انجام دهید. این کار موجب افزایش طول عمر و ماندگاری کنتاکتور خواهد شد.

سخن پایانی

انتخاب کنتاکتور مناسب برای عملکرد و ایمنی سیستم الکتریکی ضروری است. با در نظر گرفتن عواملی مانند ولتاژ سیم‌پیچ، اندازه و ابعاد کنتاکتور، ظرفیت بار و… می‌توانید تصمیم آگاهانه‌ای بگیرید. در این راهنمای خرید کنتاکتور، به صورت جامع عوامل مؤثر را بررسی کردیم. اگر هنوز هم در انتخاب کنتاکتور، مردد هستید و نمی‌توانید بهترین گزینه را انتخاب کنید، بهتر است که از کمک مشاورین تخصصی استفاده کنید. متخصصین این زمینه با توجه به نیازهای پروژه شما بهترین گزینه ممکن کنتاکتور را پیشنهاد می‌دهند. خوشبختانه ما در داماس الکتریک، از صفر تا صد خرید کنتاکتور در کنار شما هستیم. می‌توانید قبل از خرید کنتاکتور، با ما تماس بگیرید تا به صورت صد درصد رایگان از کمک مهندسین متخصص بهره‌مند شوید. داماس الکتریک نمایندگی زیمنس است، ما در تمامی این سال‌ها تلاش کردیم تا رضایت تمامی مشتریان خود را جلب کنیم. شما می‌توانید جهت خرید انواع کنتاکتور از داماس الکتریک کمک بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

داماس