مشاوره خرید 09128189887
ارتباط با ما
همه دسته بندی ها

نکات کاربردی در آموزش PLC زیمنس

تعداد نظرات: 0
نکات کاربردی در آموزش PLC زیمنس
دسته بندی: آموزش ,

درک برنامه‌نویسی PLC نسبت به سایر زبان‌های برنامه‌نویسی مدرن بسیار آسان‌تر است. با این حال، دامنه کار یک برنامه‌نویس PLC بسیار گسترده و چالش برانگیز می‌باشد. بیشتر برنامه‌های PLC از نظر نرم‌افزار، شامل ساختارهایی نیستند که ما به زبان‌های دیگر مشاهده کرده‌ایم؛ به عنوان مثال چندشکلی بودن زبان برنامه‌نویسی، کلاس‌های مختلف، کتابخانه‌های گسترده و غیره در زبان PLC وجود ندارد. این موضوع به این خاطر است که برنامه‌نویسی PLC محدود به یک سیستم فیزیکی است که حالت‌ها از قبل در آن شناخته‌شده‌اند. خارج از نرم‌افزار، برنامه نویسی PLC به مهندسی نیاز دارد تا سیستم را فراتر از اصول عملیاتی درک کند.

آیا تابه‌حال چیزی درباره PLC شنیده‌اید؟ آنچه امروزه تبدیل به امری اجتناب‌ناپذیر و ضروری شده است، استفاده نرم‌افزارهای کنترل‌کننده و سخت‌افزار در حوزه برق می‌باشد. به‌طورکلی، کنترل‌کننده‌ها در دودسته مینی پی ال سی و پی ال سی قرار می‌گیرند. لوگو یکی از انواع miniPLC است که دلیل استفاده از آن‌ها در فرآیندهای صنعتی و واحد‌های تولیدی کوچک، به علت برخورداری از طراحی و ساختار محدود می‌باشد.

در ادامه این مطلب با ما همراه باشید تا نکات کاربردی در رابطه با PLC زیمنس و آموزش PLC زیمنس را برای شما بازگو کنیم.


آموزش نصب نرم افزار plc

سر فصل های آموزش پی ال سی S7-1200 زیمنس

    قسمت 1: نصب نرم افزار TIA Portal زیمنس

قسمت 2 :آموزش شروع کار با مدار فرمان PLC S7-1200

قسمت 3: آموزش مدار فرمان کنتاکتوری PLC S7-1200

قسمت 4: آموزش طراحی موتور سه فاز PLC زیمنس

قسمت 5: آموزش طراحی موتور سه فاز با چرخش دو جهته PLC زیمنس

قسمت ۶: آموزش طراحی مدار کنتاکتوری با ورودی و خروجی PLC زیمنسقسمت ۷: طراحی موتور سه فاز با ورودی و خروجی PLCقسمت ۸: شروع کار با PLC S7 1200 زیمنسقسمت ۹ : آموزش پیکربندی PLC S7 1200 زیمنسقسمت ۱۰: معرفی دستورات و المان ها در نرم افزار TIA PORTALقسمت ۱۱: آموزش دستورات LATCH و UNLATCH در پی ال سی

قسمت ۱۲: آموزش اتصال PLC S7 1200 به کامپیوتر

قسمت ۱۳: آموزش استفاده از تایمر ها در پی ال سی

قسمت ۱۴: آموزش پالس های بالا و پایین رونده در پی ال سی

قسمت ۱۵: آموزش کانتر ها در نرم افزار TIA Portal

قسمت ۱۶: آموزش دستورات مقایسه ای در نرم افزار TIA Portal

قسمت ۱۷ : آموزش دستور Move و کاربرد آن در برنامه نویسی PLC S7 1200 زیمنس

قسمت ۱۸ : دستورات ریاضی و کاربرد آنها در برنامه نویسی پی ال سی S7 1200 زیمنس

قسمت ۱۹ : آموزش دستور Jump و کاربرد آن در برنامه نویسی PLC S7 1200 زیمنسقسمت ۲۰: آموزش رله‌ های داخلی و مموری بیت های پی ال سی S7 1200 زیمنس 

برندهای معروف در حوزه پی ال سی و برنامه نویسی کدام‌اند؟

 

  1. آلن-بردلیِ راکول
  2. زیمنس
  3. ABB AC500

PLC زیمنس

PLC های زیمنس دارای تنظیمات متفاوتی می‌باشد و در مناطق اروپا و آسیا دارای استاندارد بالا می‌باشند، که همین امر آن‌ها را قابل‌اعتماد کرده است.

پی ال سی های زیمنس از طریق نرم‌افزار TIA Portal برنامه‌ریزی می‌شوند. خطوط PLC زیمنس به چهار گروه زیر تقسیم‌بندی می‎‌‌‌شوند:

  1. پی ال سی S7-1200 زیمنس 
  2. پی ال سی S7-1500 زیمنس
  3. پی ال سی S7-300 زیمنس
  4. پی ال سی S7-400 زیمنس

معرفی انواع پی ال سی‌ ها

در صنعت پی ال سی بیش از یک‌صد کارخانه با تنوع بسیار در طراحی و ساخت انواع مختلف PLC فعالیت می‌کنند. پی ال سی‌ها را می‌توان ازنظر اندازه، حافظه، تعداد ورودی / خروجی، وسعت عملیات (محلی یا وسیع) و … دسته‌بندی نمود. اما به آنچه باید توجه داشت این است که، برای ارزیابی قابلیت یک PLC، ویژگی‌های دیگری مانند پردازنده، زمان اجرای یک سیکل، سادگی زبان برنامه‌نویسی، قابلیت توسعه و … را نیز باید در نظر گرفت.

1.  پی ال سی‌های کوچک

این پی ال سی‌ها جایگزینی برای کنترل‌کننده‌های سنتی است که تابعیت گسترش محدود و حداکثر دو یا چند ورودی/خروجی دارند. برنامه‌نویسی آن‌ها، نردبانی یا با دستورات نمادی صورت می‌گیرد.

2.  پی ال سی‌های متوسط

 این نوع پی ال سی‌ها ساختار مدولار دارند، درنتیجه توسعه و یا تغییر آن‌ها به‌سادگی انجام‌پذیر است و تنها با اضافه نمودن یا تغییر مدول‌ها صورت می‌گیرد. پی ال سی‌های متوسط امکانات ارتباطی زیاد دارند و می‌توان از آن‌ها در کنترل گسترده استفاده کرد و برنامه‌نویسی آن‌ها نردبانی یا نمادی و یا دستورات گرافیکی است.

3.  پی ال سی‌های بزرگ

در مواردی که تعداد ورودی‌ها و خروجی‌ها زیاد است و یا عملیات کنترلی پیچیده است از این نوع پی ال سی استفاده می‌گردد. همچنین از این پی ال سی‌ها برای هدایت تعدادی پی ال سی کوچک نیز استفاده می‌شود. برنامه‌نویسی این نوع پی ال سی معمولاً با استفاده از زبان‌های سطح بالا صورت می‌گیرد.

آشنایی با مدل های مختلف plc زیمنس

آموزش PLC زیمنس

در دنیای امروز با توجه به نقش مهم و کاربردی plc در بخش صنعتی، تولیدی و غیره، یادگیری پی ال سی یکی از مهم‌ترین موضوعاتی که به آن توجه می‌شود و حائز اهمیت می‌باشد.

در ادامه مقاله آموزش PLC زیمنس به این نکته اشاره می کنیم که کار با plc نیاز به دانش و مهارت دارد؛ زیرا امری تخصصی محسوب می‌شود. همچنین برای یادگیری و آموزش PLC زیمنس نمی‌توان تنها به دیدن ویدیوهای آموزشی و خواندن مطالب اکتفا نمود؛ زیرا در این صورت فقط آموزش پی ال سی زیمنس به‌صورت آکادمیک و نظری با این دستگاه آشنا شده‌اید. و نمی‌توانید در عمل آن را برنامه‌ریزی نمایید.

آموزش PLC زیمنس را می‌توان به شیوه‌های گوناگون فرا گرفت؛ ازجمله روش استاد شاگردی که این روزها منسوخ شده است و اصلاً کارایی لازم را ندارد. روش دیگری که برای یادگیری مهارت‌های plc مورداستفاده قرار می‌گیرد، شرکت در دوره‌های آموزش PLC زیمنس می‌باشد. امروزه دوره‌های آموزش پی ال سی زیمنس به دو صورت انجام می‌شود، دوره‌ها به صورت آنلاین و حضوری برگزار می‌گردند. البته دوره‌های آنلاین یک بدی‌ای که دارد، این است که امکان تمرین عملی را از شما می‌گیرد.

در روش شرکت حضوری در دوره‌های حضوری plc هم امکان تمرین عملی برای شما فراهم می‌شود هم اینکه مطالب را بهتر فرامی‌گیرید.

· آموزشگاه برگزار‌کننده دوره‌های plc:

آموزشگاه‌های فنی برق بهترین مرکز آموزش پی ال سی در کشور می‌باشند.

نکات ضروری در برنامه‌نویسی و آموزش PLC زیمنس

ازجمله‌ زبان‌های محبوب در برنامه نویسی PLC، زبان نردبانی می‌باشد. زبان نردبانی شباهت زیادی به مدارهای رله‌ای دارد؛ درنتیجه، یادگیری آن برای کسانی که با مدارهای رله‌ای سروکار داشته‌اند، بسیار ساده است. به همین خاطر نیز زبان نردبانی به عنوان اولین زبان در یادگیری PLC به علاقه‌مندان پیشنهاد می‌شود.

البته به‌جز زبان نردبانی،‌می‌توان به سراغ سایر زبان‌ها ازجمله STL و FBD رفت. اما باید بدانید که عیب‌یابی برنامه نوشته‌شده توسط زبان نردبانی بسیار راحت‌تر از سایر زبان‌ها می‌باشد؛ زیرا تمام المان‌ها به صورت گرافیکی و دیداری به کار می‌روند و همچنین تمام نمادها، مشابه نماد الکتریکی متناظرشان مورداستفاده قرار می‌گیرند.

برای یادگیری برنامه نویسی PLC دانستن دو مورد ضروری است و آن‌ها هم عبارت‌اند از:

1. مدار فرمان:

به‌طورکلی مدار فرمان و برنامه نویسی PLC عبارت است از مداري که فرمان‌های کنترلی را براي مدار قدرت صادر می‌کند. این مدار‌ها با توجه به ورودي مطلوب از طرف اپراتور، خروجی موردنظر را براي مدار قدرت ارسال می‌کنند. مدار‌های فرمان باید یک‌بار و به‌طور صحیح پیاده‌سازی شوند و آن‌هم به دلیل پیچیدگی زیادي است که دارند. مهم‌ترین قطعات استفاده‌شده در مدارات فرمان کنتاکتورها، رله‌ها هستند.

2. رله‌ها

رله یک کلید الکتریکی است که با جریان بسیار کمی عمل می‌کند و همچنین کنتاکت‌هاي آن می‌تواند جریان زیادي را از خود عبور دهند. تاریخچه پدیدآیی رله از این قرار است که، در قرن نوزدهم براي استفاده در تلگراف اختراع شد و در قرن بیستم از رله در سیستم‌هاي کنترل استفاده شد. در مقایسه با سایر ادوات الکتریکی، رله‌ها عمر محدودي دارند. رله‌های الکتریکی از نظر سرعت، جریان عبوري، اندازه، عمر مفید و قابلیت اطمینان بر رله‌هاي الکترومکانیکی ارجحیت دارند.

پیشنهاد داماس: پی ال سی S7 1500

آیا برنامه نویسی PLC آسان است؟

درک برنامه‌نویسی PLC نسبت به سایر زبان‌های برنامه‌نویسی مدرن بسیار آسان‌تر است. با این حال، دامنه کار یک برنامه‌نویس PLC بسیار گسترده و چالش برانگیز می‌باشد. بیشتر برنامه‌های PLC از نظر نرم‌افزار، شامل ساختارهایی نیستند که ما به زبان‌های دیگر مشاهده کرده‌ایم؛ به عنوان مثال چندشکلی بودن زبان برنامه‌نویسی، کلاس‌های مختلف، کتابخانه‌های گسترده و غیره در زبان PLC وجود ندارد. این موضوع به این خاطر است که برنامه‌نویسی PLC محدود به یک سیستم فیزیکی است که حالت‌ها از قبل در آن شناخته‌شده‌اند. خارج از نرم‌افزار، برنامه نویسی PLC به مهندسی نیاز دارد تا سیستم را فراتر از اصول عملیاتی درک کند.

در این مقاله ما سعی کردیم به آموزش PLC زیمنس بپردازیم. از این رو اگر شما هم به دنبال آموزش PLC زیمنس می توانید این مقاله را مطالعه کنید.

مراجعه به نمایندگی PLC زیمنس

دیدگاهتان را بنویسید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

داماس